ΠΑΝΟΣ ΚΙΑΜΟΣ

bio1

Ο Πάνος Κιάμος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα.

Από τα πρώτα του χρόνια έζησε σε ένα περιβάλλον γεμάτο μουσική. Το 1994, αμέσως μετά το Λύκειο και ενώ είχε ήδη περάσει στην Ιατρική Σχολή, αρχίζει να ασχολείται με τη μεγάλη του αγάπη, το τραγούδι. Στην Ιατρική Σχολή δεν φοίτησε ποτέ. Μαθαίνει κιθάρα και θεωρία της μουσικής.

Αρχίζει τις εμφανίσεις του στα μεγαλύτερα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης δίπλα σε καταξιωμένα ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής: Τόλης Βοσκόπουλος, Μάκης Χριστοδου-λόπουλος, Ελένη Δήμου είναι μερικά μόνο από τα ονόματα με τα οποία έχει κατά καιρούς συνεργαστεί. Ο Πάνος Κιάμος ξεχωρίζει για την μοναδική χροιά της φωνής του, την καταπληκτική του ερμηνεία και εμφάνιση, καθώς και για το ήθος του!

Το 1998 κυκλοφορεί το πρώτο του cd με τίτλο «΄Ενας έρωτας λατρεία και ανάγκη» από όπου ξεχωρίζουν αμέσως τα τραγούδια «Όλα για σένανε μιλάνε» (Χωρίς νερό) και «Τρελός για σένα». Το 1999 κυκλοφορεί το δεύτερο cd του με τίτλο «Δεν είσαι μόνη» με το ομότιτλο τραγούδι να κερδίζει μια αξιόλογη θέση στις μουσικές προτιμήσεις κοινού και ραδιοφωνικών παραγωγών. Ακολουθεί το cd «Του έρωτα φεγγάρια» το 2000 και το τραγούδι «Γύρνα πίσω» διαγράφει την πορεία του στα μουσικά δρώμενα.

Το 2002 – χρονιά καθοριστική για τον καλλιτέχνη – τον βρίσκει στη Θεσσαλονίκη. Η Βόρεια Ελλάδα τραγουδά «Αληθινά» και «Αρκετά» από το cd «Της νύχτας όνειρο» και μιλά ήδη για ένα νέο αστέρι στον χώρο του τραγουδιού. Ακολουθεί το cd «Το γέλιο σου κλαίει» και το όνομα του καλλιτέχνη αρχίζει να γίνεται γνωστό σε όλη την Ελλάδα – τα μηνύματα για μια επιτυχημένη πορεία φτάνουν από κάθε γωνιά της χώρας.

Το 2004 κυκλοφορεί το διπλό cd «Πάνος Κιάμος LIVE» (ζωντανή ηχογράφηση στο “FIX”) και ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα νυχτερινής διασκέδασης της Θεσσαλονίκης, το FIX γεμίζει ασφυκτικά κάθε βράδυ. Ο τύπος γεμίζει με διθυραμβικά σχόλια για το νέο αυτό «φαινόμενο» της ελληνικής δισκογραφίας. Το cd πολύ σύντομα γίνεται χρυσό!

Το 2005 η επιτυχία του Πάνου Κιάμου είναι γεγονός! Οι εμφανίσεις του στα “ΑΣΤΕΡΙΑ” Γλυφάδας – ένα από τα πλέον ιστορικά κέντρα διασκέδασης της Αθήνας αποτελούν πραγματικότητα: οι αρχικά 20 προγραμματισμένες παραστάσεις μετατρέπονται σε 9 συνεχόμενους μήνες (Απρίλιος-Ιανουάριος), σπάζοντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ τόσο στην προσέλευση κοινού, όσο και στη διάρκεια των εμφανίσεων. Όλη η Ελλάδα συζητά για τις ανεπανάληπτες βραδιές όπου ο Πάνος δίνει τον καλύτερο εαυτό του πάνω στην πίστα και ο κόσμος παραληρεί σε κάθε του τραγούδι!

Το cd «Είσαι παντού» και το ομότιτλο τραγούδι είναι ένα από τα λίγα που μένουν για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα στο music control. Ακολουθεί το «Σαν ταινία παλιά» που τους παρασύρει όλους στο γρήγορο ρυθμό του. Το «Βρες λίγο χρόνο» – μετά την επιτυχία στην “ΠΥΛΗ ΑΞΙΟΥ” της Θεσσαλονίκης – είναι αυτό που τραγουδά όλο το αθηναϊκό κοινό και πάλι στα “ΑΣΤΕΡΙΑ” Γλυφάδας. Και αυτό το cd γίνεται χρυσό!

Λίγο πριν τις αρχές καλοκαιριού 2006 – και ενώ οι εμφανίσεις στα “ΑΣΤΕΡΙΑ” Γλυφάδας συνεχίζονται – ο Πάνος Κιάμος αλλάζει δισκογραφική ″στέγη″ προσχωρώντας στο δυναμικό της UNIVERSAL MUSIC. Το cd με τίτλο «Μόνιμα ερωτευμένος» κυκλοφορεί τέλη Ιουνίου. Το «Έχω πονέσει γι΄ αυτήν» είναι το πρώτο τραγούδι που ξεχωρίζει πιάνοντας την κορυφή στο airplay των ραδιοφωνικών σταθμών και χαρακτηρίζεται ως το hit του καλοκαιριού! Τον Οκτώβρη ξεκινά τις εμφανίσεις του στην “Άνοδο” στην Πειραιώς – όπου για άλλη μια φορά ο κόσμος δικαιώνει την επιλογή του Πάνου – ενώ το «Άσε με μια νύχτα μόνο» είναι το δεύτερο κομμάτι που ξεχωρίζει από αυτό το cd. Ακολουθεί το «Ανεμοθύελλα» ένα γνήσιο λαϊκό κομμάτι που ξεσηκώνει τον κόσμο.

Αρχές Μαΐου 2007 ξεκινάει τις εμφανίσεις του στην “Πολιτεία” στη Θεσσαλονίκη και παράλληλα ηχογραφεί το νέο του cd. Το πρώτο cd-single που κυκλοφορεί με τον τίτλο «Μετακομίζω…» γίνεται σύντομα χρυσό!

Λίγο αργότερα ακούγεται στους ραδιοφωνικούς σταθμούς το «Γύρνα σε μένα» από το καινούριο ομότιτλο cd και γίνεται τεράστια επιτυχία για πολλούς μήνες! Και αυτό το cd μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα γίνεται χρυσό! Τον Οκτώβρη, για δεύτερη χρονιά, ο Πάνος ξεκινά τις εμφανίσεις του στην “Άνοδο” στην Πειραιώς και ο κόσμος τον στηρίζει κάθε βράδυ˙ μαζί του τραγουδά το «Στη φωτιά το χέρι μου», ενώ χορεύει μέχρι το πρωί το «Θα βγαίνω, θα πίνω»!

Αρχές του 2008 και στη ζωή του Πάνου όλα αλλάζουν… έρχεται στον κόσμο η κόρη του και όπως ο ίδιος ομολογεί, ζει το «θαύμα» της πατρότητας! Ενώ βιώνει την απόλυτη οικογενειακή ευτυχία, ανηφορίζει στη Θεσσαλονίκη στην “Πύλη Αξιού” προς τα τέλη Φεβρουαρίου και σε κάθε του εμφάνιση 2500 Θεσσαλονικείς του δείχνουν – για άλλη μια φορά – την αγάπη τους!

Η άνοιξη βρίσκει τον Πάνο σε περιοδεία σε ολόκληρη την Ελλάδα, ενώ πραγματοποιεί εμφανίσεις και σε Κύπρο και Γερμανία˙ όλες οι παραστάσεις σημειώνουν αδιαμφισβήτητη επιτυχία! Την ίδια χρονική περίοδο κυκλοφορεί για δεύτερη φορά στη δισκογραφική του πορεία  live cd με τίτλο: «Πάνος Κιάμος LIVE  Οι δικές μας νύχτες».  Το cd περιέχει ζωντανές ηχογραφήσεις τόσο από την “Άνοδο” στην Αθήνα όσο και από την “Πύλη Αξιού”  στη Θεσσαλονίκη. Και αυτό το cd γίνεται χρυσό!

Ο επιχειρηματίας του νυχτερινού κέντρου “ΑΣΤΕΡΙΑ” δείχνει για άλλη μια φορά εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του Πάνου και τον Αύγουστο του 2008 αρχίζουν και πάλι οι εμφανίσεις του εκεί! Η αγάπη του κόσμου είναι για ακόμη μία φορά καταλυτική: ο Πάνος κυριολεκτικά σαρώνει!!!

Τον Νοέμβρη κυκλοφορεί το cd «Για αγάπη ετοιμάσου» με ένα τραγούδι έκπληξη – αφιερωμένο στην κόρη του: η «Χαρτορίχτρα» έχει έναν πρωτότυπο ήχο που κανείς δεν περιμένει από τον Πάνο! Το τραγούδι κλέβει τις καρδιές όλων και κατακτά την κορυφή!

Τον Ιανουάριο του 2009 ο Πάνος ανεβαίνει στην “Πύλη Αξιού” και δεν μπορεί παρά να νιώθει ευγνώμων προς το κοινό της Θεσσαλονίκης, αφού 7000 άτομα περνούν κάθε εβδομάδα από το μαγαζί όπου εμφανίζεται! Ταυτόχρονα, ένα ακόμη τραγούδι από το τελευταίο του cd αρχίζει να ξεχωρίζει και παρά την απρόσμενη απουσία μπουζουκιού και κλαρίνου, το «Απόψε φόρα τα καλά σου» γίνεται τσιφτετέλι ύμνος!

Τον Απρίλιο ο Πάνος αρχίζει μια νέα σειρά εμφανίσεων και πάλι στα “ΑΣΤΕΡΙΑ” Γλυφάδας κάνοντας κάθε βράδυ πράξη το τραγούδι του: «ένα μαγαζί απόψε, θα σηκώσω στον αέρα…»!!! Η επιτυχία του δεν έχει προηγούμενο! Παράλληλα, το τρίτο στη σειρά κομμάτι από το τελευταίο του cd «Ως τον ουρανό» αγγίζει την κορυφή στο ραδιόφωνο! Το cd «Για αγάπη ετοιμάσου» γίνεται πλατινένιο!

Τον Ιανουάριο του 2010 κλείνει  ο κύκλος των εμφανίσεων του στα “Αστέρια” και ανηφορίζει στην “Πύλη Αξιού” Θεσσαλονίκης. Ο κόσμος της βόρειας Ελλάδας για ακόμη μία φορά ρίχνει ψήφο εμπιστοσύνης στο «βαρύ πυροβολικό της νυχτερινής διασκέδασης» – όπως πλέον τον αποκαλούν πολλοί…

Τον Μάρτιο 2010 αρχίζουν οι εμφανίσεις του στο Posidonioενώ στα ραδιόφωνα ακούγεται το νέο του τραγούδι «Σφύριξα…κι έληξες»! Πολύ σύντομα το τραγούδι δείχνει ότι είναι η επιτυχία της χρονιάς: γίνεται σύνθημα που ακούς παντού! Ο Πάνος βραβεύεται στα MAD Video Music Awards 2010 στην κατηγορία στίχος-ατάκα, ενώ χιλιάδες κόσμου που βρίσκονται στο στάδιο κατά τη βραδιά των βραβείων κυριολεκτικά τον αποθεώνουν! Ο Πάνος αφιερώνει το βραβείο αυτό στον κόσμο που τον στηρίζει, στον πατέρα του αλλά και «στον μόλις 40 ημερών γιο του…».

Αδιαμφισβήτητα διανύει μία από τις καλύτερες φάσεις της ζωής του: οι εμφανίσεις του στο “Posidonio σαρώνουν, το τελευταίο του cd με τίτλο «Θα ζήσω για μένα» γίνεται 4 φορές πλατινένιο μέσα σε λίγες μέρες, ενώ στην προσωπική του ζωή το νέο μέλος της οικογένειας φέρνει χαμόγελα ευτυχίας!

Νέες επιτυχίες όπως το «Είμαστε ένα», «Θα ζήσω για μένα», «Εννοείται», «Αυτός σου πάει», «Δικός σου για πάντα»  ακούγονται στα ραδιόφωνα όλης της Ελλάδας τους επόμενους μήνες!

Τον Φεβρουάριο του 2011 και μετά από 11 μήνες συνεχούς επιτυχίας  – παρά την οικονομική κρίση που πλήττει την Ελλάδα – ολοκληρώνει τις εμφανίσεις του στο  “Posidonio! Λίγες μέρες πριν κυκλοφορεί το cd του με τίτλο «Πάνος Κιάμος Best Of»!

Τον Απρίλιο του 2011 αρχίζουν και πάλι οι εμφανίσεις του στο Posidonio, ενώ στα ραδιόφωνα ακούγεται η νέα του επιτυχία «Από Δευτέρα» – το πρώτο single από το πιο επιτυχημένο (ως τότε…) cd του Πάνου με τίτλο «Ολοκαίνουργιος». Ο κόσμος και πάλι βρίσκεται στο πλευρό του σε κάθε του κίνηση: το νυχτερινό κέντρο Posidonio αποτελεί το μοναδικό σχήμα που ολοκληρώνει σεζόν 10 μηνών τελειώνοντας τον Ιανουάριο 2012, ενώ από το cd του ακούγονται παντού επιτυχίες όπως το «Από Δευτέρα», «Ολοκαίνουργιος», «Δεν γυρνάω σελίδα», «Άντε να μην τρελαθώ», «Δεν μεθάω»…

Ο Πάνος για πρώτη φορά στην καλλιτεχνική του πορεία πραγματοποιεί περιοδεία στο εξωτερικό και επισκέπτεται πόλεις της Αμερικής, του Καναδά, της Αυστραλίας και της Γερμανίας – όλες του οι παραστάσεις είναι sold out και ο Πάνος γίνεται δέκτης της αγάπης τουλάχιστον 23.000 ομογενών… Ο ίδιος ανταποδίδει δίνοντας τον καλύτερο του εαυτό  σε κάθε του εμφάνιση…!

Τον Μάρτιο του 2012 αρχίζουν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά οι εμφανίσεις του στο Posidonio”, ενώ στα ραδιόφωνα ακούγεται το τραγούδι «Κρύσταλλα» από το ομώνυμο album που κυκλοφορεί τον Ιούνιο της ίδιας χρονιάς! Τα «Κρύσταλλα» είναι ένα διαφορετικό τραγούδι όπου παρόμοιό του, ο Πάνος δεν έχει ερμηνεύσει ποτέ! Κι αυτό το τραγούδι αγγίζει την κορυφή στις μουσικές επιλογές των ραδιοφωνικών σταθμών αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά πως ο κόσμος αγκαλιάζει κάθε καινούργιο, διαφορετικό, μουσικό βήμα που πραγματοποιεί ο αγαπημένος μας καλλιτέχνης…

Τον Σεπτέμβρη του 2012 ο Πάνος επέστρεψε  στο FIX, στο νυχτερινό μαγαζί όπου το 2004 ηχογραφήθηκε το cd «Πάνος Κιάμος live στο Fix» με το οποίο έγινε γνωστός σε όλη την Ελλάδα! Η αγάπη των Θεσσαλονικέων «υποχρέωσαν» τον Πάνο σε συνεχόμενες παρατάσεις με τελευταία εμφάνιση κοντά στα μέσα Νοεμβρίου…

Έχει έρθει η στιγμή όπου ο Πάνος για άλλη μία φορά αποφασίζει να ρισκάρει στην καριέρα του: επιλέγει για τις εμφανίσεις του το ιστορικό Club22” στην αρχή της λεωφόρου Βουλιαγμένης το οποίο μεταμορφώνεται πλήρως και μετατρέπεται σε live stage για να τον υποδεχθεί από 22 Νοεμβρίου! Ο κόσμος για ακόμη μια φορά είναι στο πλευρό του και το ρίσκο μετατρέπεται σε θρίαμβο: οι εμφανίσεις του συνεχίζονται μέχρι τον Μάιο 2013!

Παράλληλα, το cd «Κρύσταλλα» αποτελεί αδιαμφισβήτητα το cd της χρονιάς με 7 ραδιοφωνικά hits: «Κρύσταλλα», «Το αίμα μου πίσω», «Νίκησες πάλι», «Επειδή μπορώ», «Γροθιά στο μαχαίρι», «Με πείραξε» και φυσικά το τραγούδι που όλοι χορέψαμε «Φωτιά με φωτιά»!  

Το καλοκαίρι του 2013 ο Πάνος πραγματοποιεί μια σειρά από εμφανίσεις τόσο στην Αυστραλία όσο και στην Ελλάδα: η αγάπη του κόσμου είναι πραγματικά συγκινητική και ο Πάνος νιώθει ευγνωμοσύνη για όλες αυτές τις στιγμές που ζει…

Τον Σεπτέμβρη του 2013 ανηφορίζει για άλλη μια φορά στη Θεσσαλονίκη και στο Fix Live, ενώ ταυτόχρονα ακούγεται στα ραδιόφωνα το ολοκαίνουριο τραγούδι του «Δεν θέλω επαφή»,  μια μπαλάντα η οποία σκαρφαλώνει στην κορυφή των ελληνικών ραδιοφώνων σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα!

Λίγες μέρες αργότερα κυκλοφορεί το ολοκληρωμένο άλμπουμ «Δεν θέλω επαφή»

Τον Νοέμβρη του 2013 – για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά – αρχίζουν οι εμφανίσεις του Πάνου στο Club22 Live Stage! Για ακόμη μια χρονιά ο κόσμος τον δικαιώνει: το “Club22” μετατρέπεται στο απόλυτο στέκι νυχτερινής διασκέδασης για πάνω από 6 μήνες!!!

Παράλληλα, οι επιτυχίες από το τελευταίο cd του Πάνου «Δεν θέλω επαφή» διαδέχονται η μία την άλλη: «Δεν θέλω επαφή»«Δε μου περνάς», «Σκοτώνεις», «Πόσο λίγο μ’ αγαπάς», «Δεν είσαι η κατάλληλη», «Δύσκολα βράδια», «Άσε με εμένα»

Το καλοκαίρι του 2014 ο Πάνος εμφανίζεται σε διάφορα μέρη της Ελλάδας και όχι μόνο… Ο ίδιος δίνει τον ρυθμό της διασκέδασης οπουδήποτε κι αν πραγματοποιεί εμφάνιση και ο κόσμος τον ακολουθεί σε κάθε του προορισμό!

Τον Ιούλιο του 2014 κυκλοφορεί ένα τραγούδι-έκπληξη: το «Δυο μάτια μπλε»! Πρόκειται για μια συνεργασία του Πάνου με τους GoinThrough! Το τραγούδι με τον ξεχωριστό ήχο γρήγορα μετατρέπεται στην επιτυχία του καλοκαιριού που στο άκουσμά του ο κόσμος ξεσηκώνεται…

Τέλη Αυγούστου 2014, ο Πάνος ανηφορίζει στο Politia Live Clubbing και βάζει «φωτιά» στη νυχτερινή διασκέδαση της Θεσσαλονίκης…

Τον Οκτώβρη και τον Νοέμβρη του 2014 ακολουθεί η μεγαλύτερη περιοδεία που έχει πραγματοποιήσει ποτέ ο Πάνος σε ΗΠΑ και Καναδά… Ο απόλυτος θρίαμβος τον συγκινεί πραγματικά, καθώς είναι χιλιάδες οι ομογενείς που τον στηρίζουν σε κάθε του εμφάνιση!

Στις 20 Νοεμβρίου 2014 – για τρίτη συνεχόμενη σεζόν – ο Πάνος επιστρέφει στο Club22 Live Stage όπου δημιουργεί ένα μοναδικό πρόγραμμα με το κέφι και τη διασκέδαση να μη σταματούν ποτέ! Ακόμη μία εκρηκτική σεζόν η οποία ξεπερνά σε διάρκεια και πάλι τους 6 μήνες…!!!

Τέλη Μαΐου 2015, βρίσκουμε τον Πάνο σε μία μίνι περιοδεία στην Αυστραλία με τους Έλληνες του εξωτερικού να τον αποθεώνουν!

Από 1η Ιουνίου 2015 ακούγεται στους ραδιοφωνικούς σταθμούς της χώρας μας, το ολοκαίνουριο τραγούδι του Πάνου «Από αστέρι σε αστέρι» – προπομπός της νέας δισκογραφικής δουλειάς του…

Το τραγούδι αποτελεί την επιτυχία του καλοκαιριού καθώς για 8 ολόκληρες εβδομάδες «καρφώνεται» στην κορυφή του radio air play!

Τον ίδιο μήνα, αρχίζουν οι εμφανίσεις του Πάνου στο Politia Live Clubbing και παρά την πολιτική αστάθεια στη χώρα μας οι Θεσσαλονικείς για ακόμη μια φορά είναι πιστοί στο ραντεβού τους με τη διασκέδαση, όπως μόνο ο Πάνος ξέρει να δημιουργεί!

Τέλη Σεπτέμβρη και στα ραδιόφωνα ακούμε το δεύτερο single από το ακυκλοφόρητο ακόμη cd του Πάνου. Το «Πώς θα τη βγάλω» είναι μία μπαλάντα υψηλών απαιτήσεων με ανατριχιαστική ερμηνεία…!

Για τέταρτη συνεχόμενη σεζόν (!!!!!!), ο Πάνος επιστρέφει στο Club22 Live Stage” από 22 Οκτωβρίου… Ο ίδιος βάζει τις ερμηνείες, τις επιτυχίες, το κέφι και με τη συμμετοχή, φυσικά, του κόσμου οι νύχτες στο “Club22”… έτσι απλά, γίνονται μαγικές!

Τέλη Οκτωβρίου 2015 και μετά από απουσία 2 ετών στη δισκογραφία, ο Πάνος επιστρέφει με νέο cd με τίτλο «Από αστέρι σε αστέρι» όπου 18 ολοκαίνουρια τραγούδια υπόσχονται να μας ταξιδέψουν μουσικά…

Αξίζει να σημειωθεί πως η επιλογή του τραγουδιού «Από αστέρι σε αστέρι» ως πρώτο single μόνο τυχαία δεν ήταν… Ο Πάνος και η δισκογραφική του εταιρία Cobalt Music θέλησαν με αυτή την επιλογή να στηρίξουν τον φιλανθρωπικό οργανισμό Make a wish Ελλάδος!

Για αυτόν τον λόγο, τα ίδια τα παιδιά του συλλόγου ζωγράφισαν 100 συλλεκτικά εξώφυλλα του νέου cd του Πάνου «Από αστέρι σε αστέρι»! Τα έσοδα από τις πωλήσεις των συλλεκτικών αυτών cd θα διατεθούν στο “Make a wish” Ελλάδος…

Και η επιτυχία συνεχίζεται…