ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΝΗΣ

bio6

Γεννημένος ως Βασίλης Αναστασιάδης στην Θεσσαλονίκη και πλέον γνωστός με το stage name “Βασίλης Άνης”, είναι ένας νέος καλλιτέχνης με ποντιακές ρίζες που μεγάλωσε στην όμορφη Θεσσαλονίκη.

Από πολύ μικρός ασχολήθηκε με τη μουσική αφού μεγάλωσε μέσα σε ένα οικογενειακό μουσικό περιβάλλον. Μάλιστα, παράλληλα με το σχολείο έκανε και μαθήματα κιθάρας. Από μικρός ακολουθούσε τον πατέρα του που είναι μουσικός (μαέστρος) σε νυχτερινά μαγαζιά και πάντα κατά τη διάρκεια προβών “έκλεβε” το μικρόφωνο για ένα δύο τραγούδια. Αυτό τον έκανε να αγαπήσει το τραγούδι και αμέσως όταν τελείωσε το σχολείο και πριν ακόμα καλά καλά εγγραφεί στο πανεπιστήμιο ξεκίνησε την πρώτη του επαγγελματική δουλειά ως τραγουδιστής σε νυχτερινό κέντρο.

Έχει συνεργαστεί με πολλά μεγάλα ονόματα όπως: Π. Κιάμος, Αγγελική Ηλιάδη, Αντύπας, Π.Καλίδης, Χ.Μενιδιάτης, Ζ.Μελάς, Κ.Στανίση, Χ.Ακριτίδης, Τριαντάφυλλος, Μ.Χριστοδουλόπουλος, Χ.Χολίδης, Φουρέιρα, Χρύσπα, Ε.Παπαϊωάννου, Κ.Κυανός, Α.Κετιμε, Μ.Ιακώβου, Σ.Βολάνης, Χ.Βέρρα, Γ.Δασκουλίδης, Kings, Σ.Φωτιάδης, Ε.Καρουσάκη κ.α. Εκτός από τη Θεσ/νίκη και την Αθήνα (που κατοικεί τα τελευταία 4 χρόνια) έχει τραγουδήσει και σε άλλες πόλεις/νησιά όπως ο Βόλος, η Καρδίτσα, τα Γιάννενα, η Κόρινθος, το Ηράκλειο και η Ρόδος καθώς και στην Κύπρο.

Στις 21/4/2015 κυκλοφόρησε το πρώτο του προσωπικό τραγούδι απο την δισκογραφική εταιρία SPICY με τίτλο “Μάθημα Καρδιάς”. Αυτό τον καιρό τραγουδάει στο πλάι του Πάνου Κιάμου και της Αγγελικής Ηλιάδη στο Club22 Αθηνών και παράλληλα ετοιμάζει το νέο του single που θα κυκλοφορήσει μέσα στον Ιανουάριο.